Om

Skribent, sykepleier, diplomert samtalecoach, gravferdstaler, tidligere mekler i Konfliktrådet, pilegrim og medforfatter. Mange titler, men alt handler om det samme: formidling og tilstedeværelse.

Med min mangeårig bakgrunn som sykepleier har jeg et godt grunnlag for å jobbe med klienter som ønsker å gjøre en endring i livet sitt. I 2012 var jeg ferdig med en toårige utdannelsen innen psykosyntese fra HumaNova i Oslo. Psykosyntese er en humanistisk og helhetlig modell som ser på mennesket i sammenheng, med alle sine deler, roller og personligheter (ja, flertall – uten at det er noe patologisk ved det). Om det er en ubalanse innen det fysiske, psykiske, følelsesmessige eller åndelige, vil man kunne gjenopprette denne via psykosyntesens mangfoldige verktøykasse.

Jeg er ambivalent til å bruke begrepet coach. Skulle ønske vi hadde et godt norsk ord i stede. Kanskje er mental trener mer dekkende?

Spalten «Råd om livet» i Sarpsborg Arbeiderblad har jeg skrevet siden juni 2013. Noen av spaltene ligger tilgjengelig på nett.

Kan også fortelle at jeg jobber som gravferdstaler i livssynsåpne seremonier hos Jølstad begravelsesbyrå, og jeg har gjort meg mange nyttige erfaringer som innleid pilegrimskoordinator for langvandringen fra Trondheim til Sarpsborg 2016.

Jeg er lidenskapelig opptatt av det som skjer i møtet mellom mennesker. Det er her potensialet til endring skapes både når det gjelder jobb- og privatliv. Alt henger sammen, og vi er et hele som tar med oss det vi strir med inn i de ulike funksjonene våre. En endring på jobb får konsekvenser for hjemmelivet, og omvendt, så hvorfor ikke ta tak?

Hva sier mine klienter

«Jeg er veldig glad for at jeg begynte til samtaler hos Mona-Elise. Hun er en hjertelig, engasjert, og oppvakt person, som det er lett å prate med. Med nyttige metoder, hjelper hun meg med å bli mer bevisst på meg selv, og hvilke grep jeg kan gjøre, for å bedre min livskvalitet. Jeg er takknemlig for hennes oppriktighet, støtte og hjelp. Hos Mona-Elise blir jeg sett, hørt og utfordret. Hun gir meg de ekstra puffene jeg trenger, for å utvikle meg som person, og for å finne den gode kursen. Til deg som ønsker å bedre livssituasjonen, så kan jeg varmt anbefale Mona-Elise.»
Kvinne (38)

«Det är ju alltid lite nervöst att göra något som man aldrig har gjort förr. Så kände även jag innan jag skulle ringa och boka in mitt första besök hos Mona Elise.
Men wow vilken mental resa som jag fått uppleva från första stund, tack för allt ditt stöd och de verktyg du gett mig till att tänka i andra banor än vad jag gjorde innan.
Är jätte glad för att jag vågade ringa första samtalet, istället för att jag skulle finna ut vägen helt själv så gjorde vi det tillsammans. Tack!»

«Hei Mona! Jeg startet hos deg med tom tank og flate dekk. Her trengtes det virkelig en coach som kunne gi meg påfyll – fort. Og lykkelige meg som fant deg. Jeg sa til deg i begynnelse av tredje time: Ikke skjønner jeg hva du gjør med meg og for meg, men uansett hva du gjør, det virker. Og det er helt sant. Etter 4 veiledninger hos deg var tanken full og jeg ruller lett videre i livet, full av optimisme og glede. Klart man må hjelpe til selv for å få det bedre, men du har gitt meg tilbake troen på meg selv og mine handlinger. Tusen, tusen takk, Mona. Jeg anbefaler deg med glede til alle som trenger en god coach.»

«Mona har virkelig ryddet opp i kaoset som var meg.»

«Hun er rolig og behagelig og lett og åpne seg for.»

«Hun har hjulpet meg gjennom samtale å forstå og godta meg selv på en måte jeg aldrig har gjort før og det trengte jeg.»